Stop de grote vervuilers

Het klimaat warmt op, en toch gaan grote bedrijven gewoon door met vervuilen. Maar… er is goed nieuws. Onze klimaatzaken tegen Shell en ING zorgen wereldwijd voor hoop. De vervuilers kunnen gestopt worden!Fossiele reclames verzieken ons bestaan

Minister Jetten, Minister Kuipers: doe er wat aan! De zorg roept op tot een verbod op alle reclame-uitingen van de fossiele industrie, en voor fossiele auto’s, cruise- en vliegvakanties. Doe je mee? Onderteken deze brief aan onze ministers. Voor onze lucht, onze gezondheid, onze planeet.


Klimaatonderwijs

Zorg voor Klimaat luidt noodklok: integreer klimaat en gezondheid in al het onderwijs, de zorg en het overheidsbeleid.


Medicijnverspilling

In Nederland wordt voor circa 100 miljoen euro per jaar aan medicijnen weggegooid. Medicijnen die worden teruggebracht naar de apotheek moeten vernietigd worden. We vragen de overheid om ervoor te zorgen dat teruggebrachte medicijnen gebruikt kunnen worden, en niet worden verbrand.


Vuurwerkverbod

Het afsteken van consumentenvuurwerk belast het milieu met tonnen zware gifstoffen. Tevens leidt het tot een toename van zorgkosten. Het is tijd om dit te stoppen.


Fossiele brandstof

Teken de urgente oproep aan de CEO’s van de fossiele brandstofbedrijven.


Foodwatch

Geen toelating onkruidverdelger glyfosaat: veiligheid niet gewaarborgd.


De Groenen/EVA in het Europees Parlement

Verbied glyfosaat (en bescherm onze natuur)


EU: Verbied glyfostaat voorgoed

Aan de leiders van de EU en de vertegenwoordigers van de lidstaten in het Permanent Comité voor planten, dieren, levensmiddelen en diervoeders:

Wij, bezorgde burgers uit de hele Europese Unie, roepen u op om glyfosaat, dat aanwezig is in pesticiden die in heel Europa gebruikt worden, onmiddellijk te verbieden. We zouden niet mogen worden blootgesteld aan giftige producten die niet alleen onze kostbare ecosystemen afbreken, maar ook kankerverwekkend kunnen zijn en onze gezondheid schaden.


Europa, zeg nee tegen pesticiden!

We vragen Europese toppolitici om steun voor de plannen van de Commissie voor Duurzaam Gebruik van Pesticiden – en om de ambitie op te schroeven door de meest giftige pesticiden onmiddellijk te verbieden en het algemene gebruik van pesticiden te verminderen.