Als De Groene Huisarts krijgen wij vaak de vraag of huisartsen ook lid kunnen worden?

Wij noemen dat supporters!

Wat houdt dat in en waarom is dat nodig?

Momenteel zijn wij een kleine, enthousiaste groep zorgprofessionals met affiniteit in de Huisartsgeneeskunde en met een voorliefde voor Duurzaamheid. Wij geven lezingen, nascholingen en proberen duurzaamheid in het onderwijsprogramma te integreren. Daarnaast helpen wij lokale huisartsen en regio-organisaties om te verduurzamen. Ook proberen wij een voet tussen de deur te krijgen bij het LHV, NHG, SPH en de overheid.

Tijdens deze gesprekken wordt er vaak gezegd dat wij als De Groene Huisarts slechts een enthousiaste groep eenlingen zijn zonder achterban. Daarnaast leeft het idee bij beleidsbepalers dat ‘De gemiddelde huisarts’ geen interesse heeft in verduurzaming.

In de praktijk merken wij echter totaal iets anders. Overal waar wij komen ontmoeten wij gelijkgestemde huisartsen die zich net als ons zorgen maken over het klimaat en worstelen met hun eigen rol hierin als huisarts.

Door supporter te worden van De Groene Huisarts geef U ons toestemming om namens U te spreken in onderhandelingen met beleidsbepalers. Om zo meer daadkracht te genereren voor onze verduurzamingsmissie.

Het supporterschap is tijdelijk en kan elk moment opgezegd worden middens email.

Het supporterschap is gratis

Het supporterschap verplicht U tot niets.